- '' ... en akıllı kişi,neyi bilmediğini bilendir... ''
- Hippokratesçi hekimlik geleneğine göre hastalıktan korunmanın en iyi yolu ılımlı ve sağlıklı bir yaşam biçimiydi. Böyle yaşayan biri doğal olarak sağlıklı kalacaktı. Hastalıkların nedeni, doğanın, bedensel ya da ruhsal bir denge bozukluğu yüzünden "rayından çıkmasıdır". İnsan için sağlığın yolu ılımlılık, uyum ve "sağlıklı bir bedende sağlıklı bir ruh"tu.
- Bir Rus kozmonotla bir Rus beyin cerrahı din hakkında tartışıyormuş. Beyin cerrahı Hıristiyanmış, kozmonot ise dinsiz. 'Ben uzaya çok çıktım' demiş kozmonot kibirlice, 'ama ne Tanrı'ya rastladım ne de meleklere.' Beyin cerrahı yanıtlamış: 'Ben de çok zeki insanın beynini ameliyat ettim, ama hiçbir yerde tek bir düşünceye rastlamadım.'
- Goethe; "(En az) Üçbin yıllık geçmişinin hesabını yapamayan insan günübirlik yaşayan insandır" demiştir.
- Biz tavşanın tüylerinin en diplerinde oturan kımıl kımıl oturan böcekler gibiyiz. Ama filozoflar büyük sihirbazın gözlerinin içine bakabilmek için ince tüylerin uçlarına tırmanmayı denerler.
- Tarih sorduğumuz her sorunun çok farklı cevaplar verildiğini gösteriyor bize.
- Madalyonun bir yüzü ne kadar büyük ve belirginse, diğer yüzü de o kadar büyük ve belirgindi. Yaşam ve ölüm aynı şeyin iki yüzüydü.
- "Ben göz farına yada rimele karşı değilim. Ama evrende bir gezegenin üzerinde bulunuyoruz bir kere. Ve bu çılgınca bir düşünce! Bir evrenin olduğunu düşünmek bile çılgınca. Ama öyle kızlar var ki fazla rimelden bu evreni göremiyorlar. Ve mutlaka, futbol oynamaktan, bakışlarını ufuk çizgisinin üzerine kaldıramayan erkekler de var."
- " Batıl inanç " - biraz garip değil miydi bu laf? Eğer insan Hristiyanlığa veya İslamiyete inanıyorsa, buna sadece " inanç " deniyordu. Ama astroloji veya ayın 13'üne gelen cuma gününün uğursuzluğu söz konusuysa , al sana batıl inanç! Başka insanların inandığı şeylere batıl inanç dene hakkını kim kendinde bulabilirdi ki?
- En Bilge kişi , bilmediğini bilen kişidir.