- Türk milletinin kalkınmasında güzel sanatların, memleketteki her çeşit faaliyetin ve özellikle fikir faaliyetinin, yazı faaliyetlerinin, güzel sanatların Türk milletinin milli varlığını korumak, geliştirmek, Türk milletini uyandırmak ve yükseltmek yolunda seferber edilmesi lazımdır.
- Türk milletini bozacak, Türk milletini zarara uğratacak, onun hayatı için tehlike teşkil edecek hiçbir harekete hürriyet tanınamaz.
- Bizler genç-ihtiyar, erkek-dişi Bozkurtlarız. Başkalarını taklit etmeyiz. Başkalarını taklit etmeğe karşıyız. Bizim yolumuz Dokuz Işık yoludur. Ne komünizm, ne kapitalizm!
- Davamız kutsaldır. En büyük davayı savunuyoruz. Herkesten büyük ve kuvvetlisiniz. Bugüne kadar Bozkurtlar, 9 Işıkçı Türk milliyetçileri olarak Türk milletine en büyük hizmeti yaptınız. Bunu hiçbir zaman unutmayınız.
- Yenilmez olmamızın sırrı, inançlardan, ülküden, büyük davadan dönmemek, taviz vermemek ve asla yenilmeyi kabul etmemektir.
- Türk Milletini sefalet içinde, perişanlık içinde kalmağa, sürünmeğe zorlayan böyle az bir kalkınmaya şuurlu Türk Milliyetçileri olarak isyan etmek, başkaldırmak Türk Milletinin varlığını bir an önce kurtarmak dâvâsı güdenler için en kutsal bir vazifedir. Alparslan Türkeş, Türkiye'nin Meseleleri, Millî Hareket Yayınları, İstanbul 1969, s. 6.
- Külfet ve nimet dengesinin kurulmadığı bir memlekette huzur olamaz. Komşusu açken tok uyuyan insanların çoğunlukta olduğu bir toplumda sosyal adaletten söz edilemez. Alparslan Türkeş, Türkiye'nin Meseleleri, Millî Hareket Yayınları, İstanbul 1969, s. 58.
- Türk işçisi çalıştığı fabrikanın hem ortağı, hem de işçisi olacaktır. Taş binalara milyonları gömme devri artık kapanmalıdır. Alparslan Türkeş, Türkiye'nin Meseleleri, Millî Hareket Yayınları, İstanbul 1969, s. 59.
- Mülkü elinde bulunduranlar bunu diğer kişilerin aleyhine kullanamazlar. Buna izin vermeyiz. Alparslan Türkeş, Türkiye'nin Meseleleri, Millî Hareket Yayınları, İstanbul 1969, s. 58.
- Emeğin de hissedar olduğu sanayi hızla kurulabilir. Ekmek parası için yâd ellere düşmüş evlatlarımız kendi vatanlarında daha aza râzıdırlar. Bu ümidi ve bu imkânı arz edecek çabayı göstermeliyiz. Alparslan Türkeş, Türkiye'nin Meseleleri, Millî Hareket Yayınları, İstanbul 1969, s. 68.